tryout labour turnover June 17th

Nicole Belilos and I are hosting a trial run of our ‘labour turnover – should I stay or should I go’ workshop – we’re going to also run it during agile2008. We’re doing a trial run next tuesday (June 17th) at the office of Topic in Best. Contact me or Nicole if you want to join. If you want to know more, read the workshop description, or the full trial description in Dutch (below).

Hi,

Tijdens Agile2008 in Toronto faciliteren we de workshop “Agile and labour turnover – Should I stay or should I go?” Op 17 Juni gaan we deze proefdraaien, om met jouw feedback de workshop nog beter te maken :)

Tijdens deze workshop onderzoeken we samen met de deelnemers welk effect de introductie van een agile methodiek heeft op het verloop van werknemers binnen het bedrijf of de afdeling.

Is het echt, zoals sommigen schrijven, dat 20% vrijwillig of gedwongen vertrekt? Of neemt het verloop juist af, omdat een Agile werkwijze leidt tot een grotere tevredenheid over het werk en de sfeer? En wat doe je met mensen die een hekel hebben aan deze nieuwe manier van werken, maar die, om allerlei andere redenen, toch blijven zitten?

De deelnemers brengen hun eigen verhalen en situaties in kaart met behulp van oorzaak-gevolg diagramman (systeemdenken). Dankzij deze diagrammen worden patronen in kaart gebracht, zodat die een volgende keer doorbroken kunnen worden.

Nieuwsgierig? Lees de volledige beschrijving van de sessie en schrijf je in!
Voordat we naar Toronto afreizen willen we onze sessie graag een keer proefdraaien, zodat we onze sessie met behulp van onze feedback-verslaving ;) nog beter kunnen maken.

De proefsessie is 17 juni op het kantoor van Topic in Best (www.topic.nl).

Het programma ziet er als volgt uit:

17:15 – 18:00 Ontvangst met een broodje
* 18:00 – 19:30 Agile and labour turnover – proefsessie
* 19:30 – 20:00 Evaluatie van de sessie
* 20:00 – 20:30 Napraten met een drankje
*
Wil je ons helpen een goede sessie te maken? En/Of ben je gewoon benieuwd naar wat we in Toronto gaan doen? Stuur dan een mailtje, zodat we rekening kunnen houden met jouw komst.

Hopelijk tot 17 juni!

Nicole Belilos

Willem van den Ende

Comments are closed.